ריבועי דלעת. צילום: נ.סטרלינגריבועי דלעת. צילום: נ.סטרלינג
שוב דלעת. היא מופיעה בכל מקום. אפילו שקלתי לקנות לי כמה מפלסטיק לעטר איתן את המטבח כשתיגמר העונה ואתחיל להתגעגע אליהן. דווקא הריבועים האלו, שאני מכינה מדי פעם בפעם ונחשבים לחטיף/עוגה אהוב במיוחד אצל בן זוגי חובב המתוקים, נשמרו פה בספר המתכונים שלי וחיכו לסופשבוע בו אין לי חשק לאפות ומתחשק לי משהו פשוט וטעים.
ריבועי הדלעת האלו מקסימים לא רק בגלל הנימוחות שלהן, המתיקות המעודנת שלא משתלטת ומאיימת והשידוך הכיפי והקצת קריספי עם זרעי חמניה וצימוקים. בראש ובראשונה הטעם שלהם מזכיר לי את הילדות שלי – או יותר נכון – את הצימס של סבתא שלי.
צימס, למי מכם שלא מכיר, הוא תבשיל גזר או דלעת (ואפשר גם את שניהם), מתוק ועתיר קינמון שמבושל בדרך כלל עם צימוקים ואיזשהו נוזל מתקתק – ממיץ לימון עם סוכר ועד לברנדי או שרי (תלוי במתכון ובסבתא). התוצאה היא קינוח מתוק וכתום שנימוח בפה אבל נראה בצלחת כמו סלט פירות. כיף גדול. זה טעם של חורף וטעם של ילדות וטעם שרק בריבועים האלו הצלחתי לשחזר. אולי הגיע הזמן להתחיל ללמד את הקטנה שלי מה זה צימס?
הרכיבים ל-20 ריבועים:
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
חצי כוס צימוקים זהובים
חצי כוס זרעי חמניה
כוס סוכר חום
2 כפיות קינמון
רבע כוס שמן
2 ביצים
1.5 כוס קמח.
אבקת אפייה.
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
מבשלים את קוביות הדלעת עד לריכוך. מצננים בצד ומועכים לפירה.
בקערת מיקסר מערבבים את הביצים והסוכר, השמן ומיץ הלימון.
מוסיפים לקערה את הדלעת ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והקינמון.
מוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה עד לקבלת בלילה אחידה.
בקערה קטנה מערבבים את הצימוקים וזרעי החמניה עם כף קמח ומוסיפים לבלילה.
אופים בתבנית מלבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לקוביות.
ריבועי דלעת. צילום: נ.סטרלינג
כל הזכויות שמורות (C) נועה סטרלינג – כותבת, עורכת ומלווה תהליכי כתיבה
טלפון: 054-6107313
noa@noastirling.com
Loading...