
אין לי מה לכתוב! תרגיל יומי לפיתוח רעיונות תוכן לעסק
5 במאי 2016
דברים שלמדתי בזמן בניית אתר האינטרנט שלי – ואיך הם יעזרו לך?
26 בספטמבר 2016
"הצימר הפסטורלי שוכן על כתף הר ירוק, מול בריכה מפנקת ופסטורלית אף היא. ליד חורשת העצים ממוקם הספא המפנק, שבו תהנו מג'קוזי מפנק שנמצא ליד מיטת הטיפולים המפנקת, שצופה, איך לא, על נוף פסטורלי וירוק. זהו מקום של שקט ושלווה".
זהו המקום שבו הקלישאה נמתחת כמו מסטיק, ארוכה, מייגעת, מעוררת פיהוק.
כבר לא מעט שנים שאני כותבת על טיולים, אטרקציות, צימרים ומלונות. בכל פעם מחדש כשאני נדרשת לפרויקט כתיבה תיירותית אני נתקלת במלכודת ה"מפנק", "מהמם", "פסטורלי" ו"מרהיב". בכל פעם מחדש אני מנסה לשבור את הרצף, לשנות, לגוון וללכוד את הקסם האמיתי של המקום, בלי להשתמש במילים שחוזרות על עצמן שוב ושוב ושוב.
מתוך כך, ניסחתי לעצמי לאורך הדרך כמה כללים שיעזרו לי להתחמק מהקלישאות שמתגלגלות על הלשון ואל האצבעות המקלידות, גם אם את כותבת מנוסה.
אם אתם צימריסטים, בעלי מלונות, מנהלים אטרקציות תיירותיות או פשוט משווקים תיירות אני מזמינה אתכם להכיר כמה כללים שיעזרו לכם לכתוב תוכן שיוצא מהקופסה ומשערי הצימר המפנק.
להכיר את הקהל שאליו אתם פונים
לפני שמתחילים לתאר ולספר על המקום המיוחד שיצרתם, חישבו על הקהל שאתם רוצים שיבוא אליו. מיהו המבקר האידיאלי? מה הוא עושה? איפה הוא גר? בן כמה הוא? האם יש לו משפחה או אולי רק בת או בן זוג? אולי מדובר בכלל במנהלת הרווחה בארגון, שהיא המופקדת על תכנון החופשה לעובדים? בכל תוכן פרסומי אנחנו פונים לקהל מסוים וחשוב להגדיר אותו מראש.
כמו בכל מאמר או פוסט בפייסבוק, גם כשכותבים על העסק התיירותי שלכם צריך לחשוב על קהל היעד. האם הצימר מתאים למשפחות? האם האטרקציה שלכם מתאימה דווקא לקבוצות? כתיבה תיירותית חייבת לכלול התייחסות נקודתית לקהל היעד, לדבר עבורו ובשפה שלו.
כך לדוגמה משפחה שמחפשת מקום מרווח שבו יש פרטיות להורים, תשמח אם תדגישו את העובדה שבמלון או בצימר יש חדר הורים נפרד. קבוצות שמחפשות לצאת יחד לחופשה ישמחו לדעת שחדר האוכל מתאים לקבוצות
לדבר בטון אישי
אנחנו מופצצים בסיסמאות פרסום כלליות ולא אישיות: הצימר הכי מפנק, החופשה הרומנטית ביותר, המקום המדהים עלי אדמות. בתוך היקום העצום של סיסמאות ריקות, אנחנו רוצים להתבלט.
איך מתבלטים? כותבים מהלב, מעצמנו, מהידיים שבנו את הצימר ומאלו שלשות בכל בוקר את הלחם לארוחת הבוקר של האורחים. מהעיניים שבודקות בכל יום שהכל הכי נקי ומסודר שאפשר ומאותן עיניים שמתרגשות כשמגיע אורח חדש ומחמיא על הסדר.
אל תשתמשו בסיסמאות ריקות, הבליטו את עצמכם ובכך את העסק התיירותי שלכם באמצעות כתיבה כנה, אותנטית, בשפה נגישה לאדם שאליו אתם כותבים (זוכרים? להכיר את הקהל!)
להחליף את מילות התואר המפוצצות במילים אותנטיות
המילה "מפנק", יחד עם המילה "פסטורלי" נצמדות כמעט לכל פרסום על כל צימר או מלון, מסעדה או ספא. אלו מילים חיוביות ללא כל ספק, אבל הן כל כך שכיחות ומפוצצות עד שהן מעוררות פיהוק. במקום להגיד פסטורלי, אפשר לתאר את חורשת העצים שנופיה נשקפים מחלון הצימר.
"מול חורשה מוריקה שבה שבילים שכיף לטייל בהם וביניהם פינות חמד עם ערוגות של פרחי שומר" עדיף ללא כל ספק מ"פסטורלי".
הבטיחו רק מה שתוכלו לקיים
לא פעם שמעתי מחברים ובני משפחה על החוויה הלא נעימה הבאה: הדלת של הצימר נפתחת ובמקום מראה "מפנק", "מרהיב ביופיו" או "מעוצב באהבה" מתגלות לעין מיטות סוכנות קיבוצניקיות, שולחן ששופץ אחרי שנלקח מהשכנה רגע לפני זריקה וספה שראתה הרבה ימים טובים, ממש מזמן.
כדאי להיות מדויקים ולתאר את המקום בדיוק כמו שהוא, רק את מה שאתם מסוגלים להעניק ללקוחות שלכם, בלי סופרלטיבים ותיאורים מוגזמים. הדיוק הוא היוצר את חוויית הלקוח. כשהמבקר יודע מה הוא עומד לקבל, הוא מגיע עם ציפיות מסוימות. כשהוא מוצף בהבטחות ללא בסיס, חווית הלקוח תהיה מאכזבת ולא נעימה.
צרו עולם תוכן סביב למקום
מתיאור אמין של הנוף מסביב למקום שבו אתם נמצאים דרך איזכור של אטרקציות נבחרות ועד לטעימה מההצע הקולינרי מסביב, כדאי ליצור עולם תוכן מסביב שיגרום למי שקורא את התוכן לדמיין כיצד תיראה החופשה שלו.
כתיבה תיירותית עוסקת ביצירת מציאות. הרי אדם שמזמין חופשה רואה מול עיניו כיצד החופשה תתנהל, מה הוא יעשה בה, איך הוא יהנה וממה. היכנסו לפרטים קטנים כמו מראה החדר או הגינה הירוקה שטיפחתם באהבה, אבל הישארו אמינים ואל תפריזו בשימוש במילות תואר גדולות וכלליות בדיוק כמו אלו שהזכרתי כאן מקודם.
תמיד תנו ערך לפרסום
ייתכן ומדובר בטקסט שיווקי קצר על הצימר, האטרקציה או המסעדה שלכם. החליפו את התיאורים המפוצצים במידע שיספק ערך כלשהו לגולש – זה יכול להיות טיפ קטן שמסיים את ההסבר, רשימה קצרה של המלצות לטיולים באזור או קישורים למסעדות הכי מומלצות בסביבת העסק.
לסיכום, בעולם שיווקי שבו קלישאות מציפות את המסך שלנו מדי יום, ללא הפסקה, חשוב להיות יצירתיים. הדרך הנכונה לבטא במילים את מה שיש לכם להציע היא למצוא את הייחוד שבעסק ואת התשוקה שלכם שעמדה מאחוריו ולהביא את הכל לכדי ביטוי בתוך התוכן השיווקי. האותנטיות הזו והמרחק מקלישאה ריקה, לצד ערך אמיתי לגולש, יהפכו אתכם לבולטים בשטח.
בפגישות הייעוץ שלי אנחנו מתעמקים בכל הנושאים שמאתגרים בכתיבה עצמאית לעסק. אני שמחה ללוות ולסייע במתן כלים ושיטות שעוזרות להתמיד בכתיבת תוכן, לפרסם ולעדכן באופן קבוע ולהציג את העסק דרך העיניים הכי אוהבות – של מי שהקים ופיתח אותו.