כשנתקלתי במייל המספר לי על הקולקציה החדשה של NoBiggie, מותג ילדים חדש בעיצובה של יעל מרקוביץ, התאהבתי. משתי סיבות עיקריות: האחת, בגדי ילדים ובעיקר בגדים שאמה אוהבת ללבוש גורמים לי תמיד להחסיר פעימונת, זו השדה חובבת האופנה שבי שמייצרת התרגשות. השנייה, כי יעל משלבת בעיצוביה איורים קסומים, עם השראה חזקה מסיפורי "עליסה בארץ הפלאות".
שאלון ההשראה עם תשובותיה של יעל. שווה להכיר.
מי את?
שמי יעל, אמא לדניאל (בת 4.5) ויונתן (בן שנתיים), בת 34 וגרה בתל אביב.
אחרי כ- 6 שנים בהם עבדתי כמעצבת פנים, החלטתי לשנות כיוון וללכת בעקבות התשוקה לדברים מעוצבים וייחודים. כאמא לשני ילדים תמיד עסקתי בחיפוש אחר בגדים מיוחדים ומעוצבים ולאחר שלא מצאתי את מבוקשי, החלטתי לייצר משהו מעט שונה בעצמי.
מה את יוצרת?
יש לי מותג חדש לבגדי תינוקות שנקרא No Biggie. בגדים שמדברים גם לקטנים וגם לגדולים. אני מעצבת את הבגדים ומייצרת אותם פה בישראל.
איך הכל התחיל?
הרעיון לעצב קולקציית בגדי ילדים נולד יחד ההתוודעות לעולמה של עליסה בארץ הפלאות. אני אוהבת מאוד את הסיפור ואת האיורים והתחברתי מאוד לדמותה של עליסה. הילדה המיוחדת, שאינה פוחדת לשאול, לחקור, ולשבור את החוקים. עליסה היא קצת אני בהרבה מובנים. היה לי ברור שאני אשלב את האיורים המקוריים מתוך הספר עליסה בארץ הפלאות.
בהמשך, חיפשתי להעשיר את עולם האיורים שבקולקצייה ונפגשתי דרך הרשת עם מאיירת מופלאה בשם אולגה אנג'לוס שחיה בצרפת. לאחר התקשרות קצרה יצרנו שיתוף פעולה פורה בדמותם של האיורים המקסימים של קולקציית הבנים.
חמישה דברים שמעניקים לך השראה.
• בראש ובראשונה- הילדים שלי, פאשונסטיים קטנים וחמודים שלי
• נסיעות לחו"ל
• סיבוב בעיר עם הילדים, לראות בגינה או במגרש משחקים את הקטנטנים ולחשוב מה היה יכול להיות להם נוח ומגניב.
• ספרי ילדים ישנים
• צילום- אחת האהבות הגדולות שלי
איך נראה הסטודיו שלך?
תלוי באיזה יום תתפסי אותי. רוב הזמן הכל קורה בכל מקום – בגדים בערמות, מצלמה בשלוף, ספרים פתוחים, השולחן עמוס, דוגמאות בדים וצבעים בכל מקום. יש ימים שמוקדשים להשליט סדר, גם במובן המחשבתי. אבל הדבר היחידי שתמיד נמצא מול עיניי הוא הסקטצ' בוק שלי, אני אבודה בלעדיו.
לאן תסע/י כדי לקבל השראה?
כל נסיעה שלי לחו"ל פותחת את עיניי ונותנת לי השראה ויצירה חדשה. יש משהו באסקפיזם ובניחוח האחר שגורמים לי רוח חדשה ליצור. העיר האהובה עליי בעולם היא פריז (גרנו בה 3 שנים) וכל ביקור בה מחדד את כל חושיי.
מגזינים וספרי עיצוב מומלצים?
מגזין Milk, Frame והרבה מגזינים אינטרנטיים.
מתוק או מלוח? ומה בדיוק?
באוכל מתוק. בכל מה שקשור לעיצוב מלוח עם טוויסט קטן מתוק. אני אוהב את הגס והמחוספס אבל בעיקר אם יש בו טיפה נעימה וקונטרסטית.
איפה אפשר למצוא את NoBiggie?
אתר, פייסבוק, אטסי, מרמלדה
בחנויות נבחרות: ימימה – בזל 34 תל אביב, תותי במושב- רשפון, ארביטמנס' –מרכז וייצמן, תל אביב, SUGAR & MORE –מסריק 17, תל אביב ועוד.
עוד שאלוני השראה: עם מורן יוסף מ-Vintage Hunter, עם מעצבת התכשיטים דניאל קלר
כל הזכויות שמורות (C) נועה סטרלינג – כותבת, עורכת ומלווה תהליכי כתיבה
טלפון: 054-6107313
noa@noastirling.com
Loading...